Pholc logoPholc is een merk wat al meer dan 50 jaar verlichting produceert en is afkomstig uit Zweden. Qua stijl is Pholc klassiek met typisch Scandinavische invloeden uit Copenhangen, Gotland en Berlijn. Strakke lijnen gecombineerd met wereldse elementen zijn terug te zien in de ontwerpen. Pholc werkt regelmatig met designers die niet in dienst zijn van het merk maar wel al bekend zijn in de Scandinavische licht historie.

Inspiratie van Pholc lampen

Pholc lampen worden ontworpen aan de hand van drie kenmerken, welke inspireren. De eerste is warmte en gezelligheid en hierbij staat de mens centraal. Het tweede kenmerk waardoor men geïnspireerd raakt zijn, zoals al kort genoemd, de Scandinavische invloeden. Kenmerkend voor de ontwerpen is dan ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals glas, beton en kurk en dit is veelal terug te zien in de lampen, iets wat helemaal past binnen de Scandinavische woonstijl. Het derde kenmerk waardoor men geïnspireerd raakt is meetings. Verschillende type mensen bij elkaar, onder het genot van een drankje en een hapje zorgt voor nieuwe ideeën.

Onze favoriet: Stella tafellamp

De collectie lampen van Pholc is klein en bestaat uit enkele tafellampen en hanglampen. Eigenlijk zijn alle lampen even mooi. Als we dan toch moeten kiezen is de Stella Tafellamp beton onze favoriet: eenvoudig maar een echte blikvanger. De betonnen voet en de prachtige lStella tafellampichtbron geven de Stella tafellamp beton een industriële en Scandinavische look. Het snoer is gemaakt van stof en de schakelaar op de betonnen voet is een detail wat de lamp helemaal afmaakt. U kunt zelf een lichtbron kiezen, waardoor u, uw eigen twist aan de lamp kunt geven.

Het merk is nog niet zo bekend in Nederland en wanneer u een Pholc lamp koopt heeft u dan ook een unieke lamp welke niet in elke huiskamer terug te vinden is. De lampen zijn dan ook echte aanraders, helemaal als u op zoek bent naar uniek design voor een betaalbare prijs.