Koffie abonnement

Abby, 07 april 2022

Waarom en hoe? In het kort:

Oké een koffieabonnement, huh koffie op basis van een abonnement? Nu kan ik mij voorstellen dat je denkt waarom zou ik een koffieabonnement afsluiten? Dit kan ik natuurlijk niet voor je beantwoorden, maar ik geef je graag meer informatie. Waarom ik enthousiast ben is eigenlijk zoals het grote voordeel van de meeste abonnementsdiensten: gemak. De Dikke van Dale definieert het woord gemak als ‘zonder moeite’. En dat is al reden genoeg om verder op onderzoek uit te gaan toch? Door een koffieabonnement af te sluiten heb je altijd voldoende koffie op voorraad en ben je nooit te laat met bestellen. Ideaal en nu zeer eenvoudig af te sluiten bij Nespresso.

In het kort: je bepaalt hoeveel koffie je drinkt, welke koffiemachine je wil en voor hoelang je een abonnement wil afsluiten. Vervolgens kies je een pakket en een paar dagen later geniet jij van de lekkerste koffie thuis. Appeltje eitje. 

Hoe werkt het?

Eigenlijk zijn er grofweg twee routes, één voor degene die al een koffieapparaat thuis hebben en één voor degene zonder koffiezetapparaat of toe zijn aan een nieuwe machine. Als eerst ga je naar Nespresso.com/abonnement. Daar maak je direct de keuze of je al een koffiezetmachine in je bezit hebt. En mocht je voor jezelf werken of een thuiskantoor hebben dan kan dit ook interessant voor je zijn. We zullen beide routes apart uitleggen, gezien er net wat kleine verschillen zijn. 

Koffieabonnement zonder koffiezetapparaat

Ben je op zoek naar een koffie abonnement met koffiezetapparaat dan schaf je door middel van dit abonnement eigenlijk al een machine aan voor €1. Vervolgens beantwoord je de volgende vragen om je te helpen jouw ideale abonnement te vinden: Hoeveel kopjes koffie drink je per dag? Hier kies je uit minder dan 4 kopjes per dag, tussen de 4 en 6 kopjes per dag en meer dan 6 kopjes per dag. 

Kies de duur van jouw Nespresso koffie abonnement plan. Hier heb je de keuze uit 1 of 2 jaar. Als je deze twee vragen hebt ingevuld krijg je verschillende koffieabonnementen met koffiezetapparaat naar keuze. Je hoeft alleen nog maar een keuze te maken uit welk apparaat je wil en het maandelijks koffietegoed op je account. In totaal zijn er 30 mogelijkheden, het is dan ook aan te raden bovenstaande vragen in te vullen zodat je alleen de selectie te zien krijgt. Zodra je het abonnement afsluit is het koffiezetapparaat, voor €1, van jou en ook na afloop van de looptijd mag je deze houden. De vergelijking die ik voor mijzelf vrij snel maakte is die met een telefoonabonnement, bij beide kies je het gebruik en de looptijd en het apparaat ‘krijg’ je nagenoeg er bij.

Koffieabonnement met koffiezetapparaat

Wanneer je al een Nespresso machine thuis hebt en al klant van Nespresso bent, log je in via de website. Daar geef je aan dat je een koffieabonnement zonder koffieapparaat wil gaan afsluiten. Dit koffie abonnement heeft de naam ‘Nespresso Vanzelf’ en levert jouw favoriete koffie met een vaste frequentie. Je kiest uit één van de volgende bestelfrequenties: maandelijks, 1 keer in de 6 weken, 1 keer in de 2 maanden of elke 3,6 of 9 maanden. Zo is er volop keuze voor iedereen. Eigenlijk moet je het koffieabonnement zonder koffiezetapparaat zien als een herhaalaankoop met vaste frequentie. Zo grijp je nooit mis.

Tip 1: Bestel minimaal 100 capsules per keer via Nespresso Vanzelf, dan ontvang je namelijk 10 capsules gratis vanuit Nespresso. Afhankelijk van hoeveel koffie je drinkt maakt dit het koffie abonnement nog eens extra interessant.

Tip 2: blijk je een bepaalde periode meer tegoed op te bouwen dan dat je aan koffie nodig hebt, dan kun je dit tegoed ook inzetten voor andere Nespresso accessoires. Ook kun je jouw bestelling een maandje overslaan, het tegoed dat je over hebt neem je gewoon mee naar de volgende maand en blijft 2 jaar na beëindiging van het koffieabonnement beschikbaar.

De kleine lettertjes

De minimale bestelwaarde is 50 capsules per order. Dit is eenvoudig te behalen omdat je uiteenlopende frequenties hebt van maandelijks tot 1 keer per 9 maanden. Zo is voor zowel de kleine als grote koffieliefhebber de minimale bestelwaarde te behalen.

Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen, maar wanneer je dit voor het einde van de looptijd van het koffieabonnement doet betaal je een ‘boete’. Door middel van deze boete betaal je het koffiezetapparaat af. Dit geldt alleen wanneer je het abonnement inclusief koffiezetapparaat hebt gekozen.

Meer over Nespresso

Als je aan Nespresso denkt, denk je aan George Clooney. Maar wist je dat dit Zwitserse bedrijf al sinds 1986 bestaat? Vanuit Designcollect ben ik altijd benieuwd naar waarom een bedrijf een sterk merk is en zo succesvol. Bij Nespresso komt dit door de uitstekende kwaliteit, zo weet iedereen dat ze niet de goedkoopste zijn maar dat je betaalt voor de overheerlijke smaak.

Deze post bevat affiliate links. Dit wil zeggen dat ik een klein percentage ontvang wanneer je iets via mijn link koopt. Jij als consument merkt hier niets van.