SCANDINAVISCH DESIGN – DE WOONSTIJL VAN NU

Scandinavisch design is de laatste jaren erg in opkomst. Minimalistische ontwerpen van natuurlijke materialen zijn kenmerkend voor Scandinavisch design. Onze noorderburen hebben met deze woonstijl al verscheidende Nederlandse huiskamers beïnvloed. Zelfs het Nederlandse designlabel Zuiver heeft vele invloeden van deze woonstijl in haar collectie. Een beeldend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het dressoir: ‘High on Wood‘, wat velen van jullie waarschijnlijk wel herkennen.

De High on Wood is een typisch voorbeeld van Scandinavisch design. De kast zelf is heel clean en minimalistisch, het beukenhouten onderstel zorgt daarentegen weer voor warmte. Het contrast in materialen zorgt ervoor dat de kast niet steriel en saai oogt en geeft de High on Wood echt karakter.

De Scandinavische woonstijl is in meer producten goed terug te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de welbekende ‘About a Chair’ van het populaire Deense merk Hay. Ook de About a Chair heeft de kenmerkende karakteristieken van de Scandinavische woonstijl. Met het warm houten onderstel en de moderne strakke kuip is dit stijlicoon helemaal hip en al tijden niet meer weg te slaan uit menig woonprogramma of woonmagazine.

Wij van Design Collect zijn dan ook op zoek naar de nieuwe gave ontwerpen binnen deze woonstijl. Maar uiteraard mogen wat ons betreft de iconen zoals de About a Chair of de High on Wood ook zeker niet ontbreken. Deze producten zul je in de toekomst dus ook zeker bij ons kunnen vinden.

Past Scandinavisch design ook helemaal in jouw interieur? Dan raden wij je aan om onze site goed in de gaten te houden. De komende maanden zullen allerlei producten in de webshop gevuld gaan worden. Dus wil je op de hoogte blijven? Bezoek dan regelmatig onze website!